Vopsea epoxidică și pardoseala epoxidică – Care este diferența?

Unii oameni aseamana termenii „pardoseala epoxidica ” și „vopsea epoxidica”, dar cele două sunt destul de diferite. Dacă doriți să vă îmbunătățiți pardoseala, garajul sau o altă suprafață de beton folosind rasini epoxidice, este important să înțelegeți ce le diferențiază pe cele două. Acest lucru vă permite să luați decizia corectă pentru protectia si estetica dorita.

O diferență între cele două produse epoxidice este aceea că pardoselile epoxidice de 1 , 2 sau 3 mm grosime, atunci când sunt utilizate, suprafața devine dură și durabilă, ceea ce o face foarte rezistentă la lucruri precum substanțe chimice, abraziuni, impact, ulei și grăsimi și pete, avand o durata de viata de cca. 8 ani.

Vopselele epoxidice sunt compuse din două materiale componente, un întăritor de poliamină sau poliamidă și rășină epoxidică, in timp ce pardoselile epoxidice pot fi formate din doua sau trei componente. Înainte de aplicarea vopselelor epoxidice, un beneficiar sau aplicator profesionist trebuie să amestece mai întâi cele două componente, sau in cazul pardoselilor epoxidice cele doua sau trei componente.

În timp ce beneficiarii utilizează adesea vopsea epoxidica, pardoselile epoxidice necesită aplicare din partea unui profesionist. Chiar și atunci când utilizați produse superioare, cum ar fi, IZOCOR EPX sau IZOCOR SU, pardoselile epoxidice ar trebui să fie întotdeauna aplicate de către un profesionist.

Atât pentru pardoseala epoxidica, cât și pentru vopsea epoxidică, suprafața betonului trebuie curățată și pregătită complet. Apoi toate zonele degradate trebuiesc reparate prin chituire cu chit epoxidic de tip IZOCOR.  Procesul de aplicare a pardoselilor epoxidice începe cu curățarea suprafeței și efectuarea unui test de umiditate, umiditatea suportului nu trebuie sa depaseasca 4 %.

Pardoselile epoxidice nu sunt simple vopsele, ci sunt straturi de protecție puternice, durabile și de lungă durată. Aceste acoperiri sunt rezistente la alunecare, versatile și plăcute din punct de vedere estetic. Nu numai că puteți alege dintr-o gamă largă de culori, dar aveți și opțiunea de a adăuga o culoare frumoasă, sau fulgi decorativi.

Shopping Cart