Pardoselile epoxidice cu efect 3d, pot fi folosite in absolut orice incapere: locuinta, birou, showroom, sau sala de asteptare, prezentand marele avantaj, pe langa cel al unei rezistente sporite in timp, ca aveti la dispozitie o gama foarte mare de imagini si desene cu modele din care puteti alege.
Etapele de realizare ale acestui tip de lucrare sunt obligatorii in conditiile in care se urmareste obtinerea unei lucrari de de amenajare, de calitate si rezistente in timp. Compania noastra produce si comercializeaza astfel de produse inca din anul 1993.
De-a lungul timpului, am conceput mai multe variante de produse, astfel incat sa obtinem rezultatul cel mai bun, pentru a acorda garantie deplina in calitate de produactor, cu privire la procentul de ingalbenire a solutiilor in timp, consumul / mp, rezistenta la trafic si nu in ultimul rand modul de aplicare / turnare.
Va recomandam sa analizati fisa tehnica a produsului IZOCOR I 3, rasina epoxidica transparenta pentru pardoseli epoxidice cu effect 3 d.
Mai jos vom detalia etapele de realizare a unei pardoseli epoxidice cu efect 3D, personalizata in functie de solicitarile beneficiarului:
- Verificarea si pregatirea stratului suport
Sistemele epoxidice pentru pardoseala in special, pot fi aplicate in principiu pe orice suprafata dura, (gresie, sapa elicopterizata, beton, ). Etapele de pregatire ale stratului suport difera in functie de ceea ce este deja existent in locatie si reprezinta punctul de plecare in definirea devizului lucrarii.
Suportul trebuie sa fie sanatos, solid, cu bune rezistente mecanice (adeziunea prin smulgere minim 1,5 N/mm2 ). Suprafaţa pe care se aplică trebuie pregatita corespunzator prin procedee fizico-mecanice (sablare, periere, etc.), desprafuire si degresare cu diluant epoxidic IZOCOR D101; ca urmare a activitatilor de pregatire suportul care urmeaza sa fie amorsat sau grunduit trebuie sa fie curat, uscat, fără urme de praf sau grasimi, lapte de ciment, vopsele sau tratamente anterioare ale suprafetei, zone neaderente sau alte impurităţi. Obtinerea unor rezultate satisfacatoare din punct de vedere tehnic si estetic este conditionata de gradul de planeitate si finisare al suportului; eventualele neregularitati sau defecte tehnice ale suportului neremediate anterior vor fi preluate la aplicarea rasini epoxidice transparente. Aplicarea produsului IZOCOR I4 ( rasina epoxidica transparenta ) se va face numai dupa intarirea completa a produsului – amorsa epoxidica IZOCOR SAA aplicate anterior, si numai pe o suprafata curată, fără praf, umiditate, grasimi sau alte impurităţi, aceste conditii fiind valabile si inainte de aplicarea celorlalte straturi ale sistemului de protectie sau decorativ adoptat.
- Realizarea stratului suport
Dupa pregatirea adecvata a stratului suport, este aplicat un strat de rasina epoxidica autonivelanta IZOCOR EPX care va acoperi eventualele imperfectiuni mici ale stratului suport.
Aplicarea se execută la cca. 24 ore (timpul de uscare al stratului de amorsă epoxidica depinde de condiţiile de temperatură şi umiditate) după amorsare cu amorsă epoxidica Izocor Saa, prin turnarea produsului pe suprafaţa suport după care se nivelează cu un trafalet cu par scurt sau pensula şi ruloul cu ţepi (debulator).
Aplicarea produsului IZOCOR EPX – rasina epoxidica autonivelanta, se va face numai dupa intarirea completa a amorsei epoxidice aplicate anterior, si numai pe o suprafata curată, fără praf, umiditate, grasimi sau alte impurităţi, aceste conditii fiind valabile si inainte de aplicarea celorlalte straturi ale sistemului de protectie sau decorativ adoptat.
- Aplicarea materialului cu efect 3D – DEC-FLOOR
Fototapetul pentru pardoseala DEC-FLOOR de la Izocor.ro este extrem de permisiv la aplicare. Poate fi lipit si dezlipit de mai multe ori, nu face bule de aer sub nici o forma, daca se rupe o fasie, bucatile pot fi aplicate fara a fi vizibil defectul si nu in ultimul rand, nu ai nevoie de experienta pentru a monta acest material.
Cu acest material pot fi realizate lucrari pe suprafete extinse, de sute de metri (250 – 1000 mp), fara a exista vreun impediment in aplicarea lui. Oricine poate aplica acest material pe un suport neted. Nu este nevoie sa fi aplicat un material similar cu o alta ocazie.
Suprafata stratului suport trebuie sa fie perfect neteda, plana, fara textura si fara deformari (moate, basicaturi, carapaturi in strat, urme de contractie, etc.). In cazul existentei unor astfel de imperfectiuni, exista riscul ca avestea sa devina vizibile (in functie de dimensiunile lor) prin materialul aplicat.
- Sigilarea suprafetei acoperita cu cu fototapet pentru pardoseala DEC-FLOOR
Pentru a proteja materialul imprimat cu efect 3D, DEC-FLOOR trebuie sigilat. Sigilarea se poate face cu rasina epoxidica super transparenta IZOCOR I4. Aspectul final trebuie sa fie clar (perfect curat) si sa nu se ingalbeneasca in timp.
In functie de cum a fost realizat stratul suport (pregatit si cu o planeitate de 100%), in aceasta faza putem controla grosimea stratului de sigilare cu rasina transparenta si perfect clara.
In cazul in care stratul suport nu a fost pregatit corect, respectiv planeitatea suprafetei nu este zero, cantitatea de rasina transparenta si perfect clara, nu va putea fi controlata. Astfel grosimea statului de sigilare, va fi neuniform. Avand in vedere un aspect definitoriu, al acestui tip de amenajare „costul”, este recomandat sa obtinem un strat suport cu o planeitate zero folosind atat material cat este nevoie in primul pas (pentru a obtine planeitatea suprafetei), decat sa compromitem lucrarea in aceasta faza.
Un strat de sigilare cu o grosime neuniforma, va schimba perspectiva modelului
grafic si va anula efectul de exceptie al amenajarii.
- Acoperirea suprafetei cu un strat de protectie suplimentar
Pentru a obtine o rezistenta sporita stratului de sigilare epoxidic se va aplica un lac poliuretanic transparent IZOCOR LPU, mat sau lucios in functie de preferinte. Acesta se aplica intr-un strat subtire (dupa caz doua straturi) si are rolul de a mari rezistenta la abraziune a stratului epoxidic transparent aplicat.
Firma producatoare, nu isi asuma raspunderea asupra rezultatelor negative obtinute de utilizator, datorate unor conditii locale necorespunzatoare de aplicare si utilizare, ai caror parametri nu sunt sub controlul ei.